dijous, 11 d’agost de 2011

INIMAGINABLE !!!

En Toni Torre, un alguerès de soca-rel, biòleg de formació i naturalista de professió, fa servir aquesta paraula quan parla de la situació política del seu país o de qualsevol cosa que no li cap al cap: INIMAGINABLE!!, no para de repetir una vegada i una altra amb aquell accent peculiar del català de l'Alguer.
Al meu cervell no para de repetir-se aquesta paraula d'ençà que la setmana prèvia a la Festa Major del meu poble, vaig assistir a un Ple Extraordinari d'un dia laborable a les 9:00 del matí.
El dia i l'hora no haurien de ser alarmants si s'hi tractessin assumptes menors, però si el tema a resoldre és el sou i/o cobraments varis dels senyors i senyores electes que constitueixen el plenari de l'ajuntament, la cosa ja és més que sospitosa.
Trobo articles d'opinió, que van apareixent al web de l'apotecari que parlen del tema en qüestió.
Jo vaig ser al Ple, jo soleta a la zona de públic fins que minuts abans d'acabar, va aparèixer una altra noia. Hi vaig assistir perquè no em creia el que anaven a aprovar. Per mi era, INIMAGINABLE!!
Sé de què es va parlar i més enllà dels sous que rebin els senyors i senyores electes per una feina que suposem que faran, hi ha el tema dels cobraments "soterrats". Són soterrats perquè no són il·legals, en absolut, però no repercuteixen positivament només que en la persona que els rep, perquè no cotitzen. Això es fa perquè els/les regidors que són funcionaris, per exemple, no poden rebre un altre sou. Aquesta és una manera de rebre un "sou encobert no il·legal" Es justifica dient que la dedicació a l'Ajuntament els farà perdre una part del sou de les seves feines professionals, per les hores que hi faltin per anar a un Ple, per exemple. Això és mentida. Un electe té el DRET d'assistir a un PLE i ningú li descomptarà res del seu sou i menys si és un funcionari!!!!, perquè és un ELECTE, treballa per al POBLE (amb majúscules).
A l’esmentat Ple "dels sous", per entendre'ns, es va parlar de tot: justícia, legalitat, inspeccions de treball, no aprovació de pressupostos, dedicacions personals... la única paraula que no va sortir és l'essencial: ÈTICA.
Sempre he defensat que la gent que es dedica al seu poble, a nivell polític, ha de rebre un sou. És un concepte d'esquerres: un treball, un sou. Diferent és la gent que com a ciutadans participem directament d'aquest funcionament cívic: comissions de cultura, equip de la revista... que són dedicacions que s'han de mantenir en el voluntariat (és probable que a partir d'ara tampoc). Però un alcalde, un regidor amb dedicació... ha de rebre un sou per la seva feina i per la responsabilitat que assumeix. Específicament si deixa la seva, de feina (professional) per dedicar-se al seu poble. Però aquest no és el cas i a més a més, cal tenir present el moment què vivim la resta de mortals: gent a l'atur, empreses que tanquen, veïns que fa temps que no cobren,... amb un país amb retallades per totes bandes (bé,...no pas per totes ni per tothom) i un ajuntament que no té diners ni per arranjar les goteres de l'escola, que no té pressupost per a res, que no té política cultural, que,... COM POT SER QUE HI HAGI REPRESENTANTS DEL POBLE QUE (sense deixar la seva professió) PASSIN A COBRAR 225 EUROS PEL REUNIÓ?????? ARA NO ERA EL MOMENT DE PUJAR-SE LES RETRIBUCIONS PERSONALS. Ah!! Que ningú ho portava al programa?
Cal renunciar a coses, també, com ho fem tots, quan diem que ens estimem el nostre poble, que treballem pel POBLE. Hi ha hagut alcaldes que han renunciat a la seva feina professional per fer d'alcalde, cobrant menys, sense dietes, ni pagaments per benzina, ni... Hi ha gent que ha renunciat a una part d'aquest sou, simulant una ONG, tot i que és còmplice d'aquesta barbaritat abusiva perquè al Ple va votar a favor (no fos cas que els apartessin del govern?)
INIMAGINABLE!! que –a excepció del PP- TOTS (PSC, ERC, GOOB, UPO) siguin partits que es fan dir D’ESQUERRES i PROGRESSISTES!!
SIUSPLAU!, COMPRIN(-SE) UNA MICA D'ÈTICA
AL MENYS, AMB ELS NOSTRES DINERS.

2 comentaris:

 1. Rosa, m'encanta!! Es pot dir més alt, però no més clar. Al Papiol passa 3/4 del mateix i a Molins de Rei i a molts altres pobles...És PATÈTIC que es faci servir la política per sucar tot encobrint-ho dient que es "treballa" pel poble. I més quan els veïns no poden deixar de pagar impostos, tinguin o no tinguin diners per a fer-ho. Els veïns mantenim la colla de PODRITS que es fan dir electes i treballados del poble. INIMAGINABLE I VERGONYÓS, però tan cert que esgarrifa.
  Yashmine.

  ResponElimina
 2. Gràcies Yash...
  ...si, la paraula és VERGONYÓS, si.
  Una abraçada!
  Rosa

  ResponElimina