dimarts, 31 de desembre del 2013

31 DE DESEMBRE

Avui ens passarem el dia buscant l'home dels nassos, un personatge imaginari que posseeix tants nassos com dies té l’any. 

La Nit de Sant Silvestre o Nit de Fi d’Any és un moment d’especial transcendència natural. 
Com la nit de Nadal i fins i tot la de Reis, forma part del conjunt de celebracions del solstici d’hivern destinades a marcar el punt d’inflexió en el temps natural, marcat per la posició del Sol el 21 de desembre. 
En algunes poblacions la gent es reuneix davant l’església per celebrar aquest fet a l’aire lliure i comunitàriament, amb un toc especial de campanes, el trencament ritual de la copa de cava amb què hom brinda pel nou any que comença, deixant-la caure a terra amb la darrera campanada, i encenent fogueres on es llencen els calendaris antics. 
Aquesta nit, els familiars es feliciten i es desitgen molt bon o millor any, així com als amics i amigues més estimats, a qui es truca per telèfon o s’envia missatges electrònics amb l’objectiu de transmetre els bons desitjos.
    http://www.festes.org/

Però també és la nit de Sant Silvestre que és la festa major de les bruixes, i hom creu que és el dia que tenen més poder.  La gent pren mesures per estalviar-se'n la visita: fer una creu amb la pala de tapar el caliu de la llar amb cendra o obturar el forat del pany amb una branqueta de llorer o romaní beneït, posar una  branca de saüc a la porta o espelmes a portes i finestres de la casa!!!       
                                                                           

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada