El costumari d'aquest dia ve marcat pels àpats dins l’àmbit familiar protagonitzats per les truites i els ous barrejats amb la carn, les butifarres d’ou i la coca de llardons.
Les celebracions a l'aire lliure són protagonitzades per jornades gastronòmiques dedicades als productes del porc, pels Concursos i Mostres de Truites realitzats pels alumnes de les escoles i altres col·lectius i pels aplecs gastronòmics. Antigament era molt comú que aquests dies els infants féssin captes d'ous per les cases, per elaborar les truites i la resta d'exquisideses de la jornada.
A Mallorca, on el Carnaval es coneix com els "Darrers Dies", és costum farcir les ensaimades i les coques bambes de productes porcins, com la sobrassada barrejada amb codonyat o carabassa. El refranyer fa referència a aquesta jornada "Per Dijous Llarder botifarra menjaré" i "Per Dijous Gras, botifarra fins al nas".
AQUESTES BUTIFARRES DE LA IMATGE ES FAN A OLESA.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada